Wat is de methode Van Dixhoorn?

De Methode Van Dixhoorn voor adem- en ontspanningstherapie is een complete methode voor het behandelen van klachten die het gevolg zijn van 'gewone overspanning' en uw functioneren sterk kan verbeteren.

Maar ook als training, revalidatie van de longen na Corona, bij COPD, spanningsklachten en disfunctioneel ademen.

In de Trouw van afgelopen 6 juni adviseren longarts Stijn Mol (gepromoveerd op COPD) en fysiotherapeut Carel van Wetering, beiden werkzaam in het Maxima MC in Eindhoven, op zoek te gaan naar een ademspecialist in de regio. De ‘methode Dixhoorn’, een bekende adem- en ontspanningsmethode is volgens hen een goed keurmerk (Trouw, door Daan Borrel).

Methode Van Dixhoorn is een adem- en ontspanningstherapie die leert om te gaan met een te hoge spanning en stress. De methode geeft inzicht in de aard en de oorzaak van de spanningsklachten. Door ademtherapie met ontspanningstherapie te combineren wordt de natuurlijke adembeweging hersteld en leer je hoe je lichamelijk en geestelijk kunt ontspannen. De Methode Van Dixhoorn legt de relatie tussen de adembeweging en de wervelkolom, waardoor de adembeweging op een natuurlijke manier wordt beïnvloed. Zelfs mensen die al benauwd worden als ze aan het ademen denken, kunnen daarom baat hebben bij een behandeling ( bron: website van Dixhoornvereniging).

Zie voor meer informatie: http://www.vandixhoornvereniging.nl/