De Methode Van Dixhoorn voor adem- en ontspanningstherapie is een complete methode voor het behandelen van klachten die het gevolg zijn van 'gewone overspanning' en uw functioneren sterk kan verbeteren.

Maar ook als training, revalidatie van de longen na Corona, bij COPD, spanningsklachten en disfunctioneel ademen.

In de Trouw van 6 juni 2020 adviseren longarts Stijn Mol (gepromoveerd op COPD) en fysiotherapeut Carel van Wetering, beiden werkzaam in het Maxima MC in Eindhoven, op zoek te gaan naar een ademspecialist in de regio. De ‘methode Dixhoorn’, een bekende adem- en ontspanningsmethode is volgens hen een goed keurmerk (Trouw, door Daan Borrel).

Methode van Dixhoorn is een adem- en ontspanningstherapie die leert om te gaan met een te hoge spanning en stress. De methode geeft inzicht in de aard en de oorzaak van de spanningsklachten. Door ademtherapie met ontspanningstherapie te combineren wordt de natuurlijke adembeweging hersteld en leer je hoe je lichamelijk en geestelijk kunt ontspannen. De Methode Van Dixhoorn legt de relatie tussen de adembeweging en de wervelkolom, waardoor de adembeweging op een natuurlijke manier wordt beïnvloed. Zelfs mensen die al benauwd worden als ze aan het ademen denken, kunnen daarom baat hebben bij een behandeling ( bron: website van Dixhoornvereniging).

Zie voor meer informatie: http://www.vandixhoornvereniging.nl/

 

Praktijkadres

Dellaertlaan 6 A
1945 WG in Beverwijk

telnummers: 06-53692768 of 0251-374522
info@osteopathie-duin.nl

KVK nummer 34166984

Informatie

Privacyverklaring

Covid 19

Algemene voorwaarden

Klachten

Geregistreerd bij:

  • Vereniging voor adem- en ontspanningstherapie Van Dixhoorn onder het nummer 24905.
  • Het Duizeligheidscentrum van het Gelre ziekenhuis.
  • Het NOF (Nederlandse Osteopathie Federatie) onder het nummer 2021.21.13.
  • Opleiding kinderosteopathie in Hamburg succesvol afgerond.