Ergonomische informatie 

Bureau en zit/sta tafel:

 

Aangezien elk mens uniek is qua lichaamslengte, lichaamshouding en fysieke werkhoudingen kan het niet anders betekenen dat voor de meeste mensen het bureaublad persoonlijk wordt ingesteld om klachten en discomfort te voorkomen.

Als het bureaublad relatief te laag is ingesteld wordt de medewerker uitgenodigd met een kromme rug en of gebogen nek het werk uit te voeren. Dit is voor elke rug, nek en schoudergordel belastend en een voedingsbodem voor lichamelijke klachten, waaronder rugklachten, hoofdpijn en R.S.I. gerelateerde klachten.

Bij een te laag ingesteld bureaublad krijgen de organen minder ruimte met als mogelijke gevolg het ontstaan of verergering van buikklachten en wordt de ademruimte (in het lichaam) dan ook enigszins beperkt.

Als het bureaublad te hoog is ingesteld worden de medewerkers uitgenodigd met een hoge schouderstand het werk uit te voeren, wat een verhoogde kans op rug/nek/schouderklachten, R.S.I. en hoofdpijn oplevert.

Dit alles is met makkelijk in hoogte instelbare bureaus te voorkomen.

En zeker de zit-sta tafel is ideaal omdat het afwisselen van de zittende en de staande houding, de doorbloeding bevordert en daarmee o.a. de kans op R.S.I., rugklachten en buikklachten doet afnemen. Ook komt het afwisselen van de houding de ervaren comfort voor de medewerker ten goede.

Er zijn zit/sta tafels die met een hendeltje bedienbaar zijn. Maar bediening daarvan neemt wel wat tijd in beslag. De elektrisch bedienbare zit- sta tafels worden sneller gebruikt omdat ze makkelijker en sneller in te stellen zijn.

Het verschil in kosten tussen elektrisch bedienbare zit bureaus of elektrisch bedienbare zit/sta tafels, is te verwaarlozen.

De prijzen van een elektrisch instelbaar duo-bureau ( 2 los van elkaar bewegende bureaus met een geluidsisolerende wand, de wand kan nu ook als een beschermende wand worden gezien en gebruikt) variëren van 1220,00 euro tot 1900,00 euro exclusief BTW. De prijs van een elektrisch bedienbare solo bureau varieert van gemiddeld 560,00 tot 895,00 euro.Een niet elektrisch in hoogte instelbaar solo bureau kost gemiddeld 400,00 euro.

 

 

Trudi Duin

Ergonoom, oefentherapeut Cesar/Mensendieck en osteopaat

Praktijkadres: Dellaertlaan 6 A in Beverwijk tel 06-53692768 of info@duinergonomie.nl

 

Uw personeel maakt een belangrijk deel uit van uw bedrijf.

Op goed personeel bent u zuinig. Met uw personeel staat of valt uw zaak. Het is uw visitekaartje. En gewaardeerd personeel zal de waardering ook opmerken, wat uw bedrijf ten goede komt.

Omdat uw personeel, uw medewerkers het kostbaarste onderdeel van het bedrijf uitmaken en we tijdens en na deze Coronaperiode allemaal zoveel wijzer zijn geworden. Bijvoorbeeld omdat we ontdekt hebben dat thuis werken, helaas gedwongen, uiteindelijk ook voordeel kan opleveren, voor uw collega, het product/dienst en voor het bedrijf, kan het zijn dat u uw bedrijf anders wilt gaan inrichten.

Wilt u uw kantoor opnieuw inrichten en met meubilair waarbij u uw medewerkers, zich veilig houdend aan de anderhalve meter maatschappij, hun werk kunnen verrichten, dan denken we graag met u mee.

Als uw huidige vierkante meters kantoorruimte met de huidige adviezen niet voldoet, kan het zijn dat u ervoor kiest collega’s thuis te laten werken. Maar ook thuis is het belangrijk een goede werkplek te hebben.

We komen graag bij uw medewerker aan huis om de werkplek daar zo goed mogelijk in te stellen en de medewerker te instrueren. Dat kan met instel-instructie, houding- en bewegingscorrectie en met ontspanningstechnieken als handvatten om met meer plezier, ontspanning en uiteindelijk met meer energie in het werk- en privéleven te staan.